Gyere közelebb,
Doris vagyok.

Hiszek benne, hogy a szépség sokkal mélyebb kifejezés, mint amilyennek elsőre tűnik. Egy képesség meglátni és felszínre hozni a személyiségünkben rejlő vibrálást.

15 évvel ezelőtt kozmetikus szakképesítéssel kerültem a szépségiparba. A szakmai fejlődésre való folyamatos törekvésem eredménye, hogy az alap szaktudásomat hamar kiegészítettem egy professzionális sminkes képzéssel és egy kommunikációs diplomával. Már kezdőként is rengeteg tapasztalatot szerezhettem a szépségipar számos területén: különböző bemutatók, forgatások, tévés produkciók. Az újságírói munkán belül betekintést nyerhettem az írás és szepségrovatszerkesztés rejtelmeibe. (ELLE magazin). A magazin és a televízió közelsége miatt kezdett el érdekelni a riport műfaja is, ezért később hobbiként emeltem be portfóliómba, így születetett meg saját gyártású online sorozatom, a #Tutoreal.

Az évek során a sok tanulás, tapasztalat és inspiráció vezetett odáig, hogy mára kialakult bennem, mit gondolok a sminkről, a szépségről. Kialakult egy stílus, amit képviselek, egy stílus, ami jellemző rám a sminkjeimben, az oktatásaim során és az írásaimban. 

Szépségmentorként misszióm, hogy segítsem a nőket abban, hogyan érezzék magukat jobban a bőrükben. Szeretem átadni azokat a fortélyokat, melyeknek köszönhetően önazonos képet alakíthatnak ki magukról, ezzel is elősegítve azt, hogy kicsivel könnyebben megtalálhassák helyüket a világban. 

A szépség ápolását és a sminkelést a megszokottól eltérő módon közelítem meg. 

A sminket egyfajta támogató eszköznek gondolom, mely nem arra szolgál, hogy eltakarjuk arcunkat, hanem arra, hogy szép vonásainkat kiemelve egy önazonos képet mutathassunk magunkról. A legjobb formánkat. A női szépséget szeretem egységében kezelni, ehhez pedig szorosan kapcsolódik az a bizonyos belső “hogylét”. Oktatásaimat, sminkjeimet éppen ezért sok beszélgetés jellemzi. Vendégeim, tanítványaim megismerése, igényeinek és céljainak feltérképezése segít abban, hogy maximálisan személyre szabott lehessen egy smink vagy akár egy szakmai fejlődés. 

Számomra a legnagyobb szakmai elismerés az, hogy a sminkelési stílusom mára, egyfajta védjeggyé vált.

Felismerhető, mintha aláírtam volna.

Közvetíti azt a harmóniát, életérzést, ismeretet, ami az évek során esszenciává érett bennem, és meghatározza a szépségről kialakított nézeteimet. Ezt a szemléletet igyekszem továbbadni oktatásaim alkalmával, és ez vezéreli gondolataimat az interjúk során, és írás közben is.

“Egy természetes smink esszenciája a pontosságban rejlik. Pont az a szín, pont az a textúra, pont úgy, pont ott, pont annyi.
Ez az én költészetem.”

szabó DORIS